Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 11 decembrie 2010

iepure la tuci

Ingrediente :

un iepure(sau cate bucati doriti),
300-400 ml vin rosu,
600-700 ml bere blonda,
3 catei de usturoi,
o ligura untura de porc
sare,
piper,

Mod de preparare:

Intr-un ceaun pus pe foc de lemn(pe pirostrii) punem iepurele taiat acoperit de apa ,dupa ce i-am luat spuma scoatem iepurele si aruncam apa. Punem untura la incins dupa care iepurele, si il rumenim pana devine usor auriu, cand s-a rumenit(puteti scurge o parte din untura lasata) punem vinul si berea ,dupa care urmeaza o perioada in care mestecati incontinuu ( si bem acelasi vin rosu demisec sau bere in cantitati moderate) pana ramane suficient sos.
Servim bucatile de iepure impreuna cu sosul lasat, bem vin rosu demisec (sau bere dupa prefeinta).

Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu